Blog

dav

2020: een JUBELJAAR

Een nieuwe voorzitter, een nieuw geluid! Roelie heeft een toepasselijk woord geïntroduceerd: Jubeljaar. Twintig jaar, wat een prachtige leeftijd heeft ons koor bereikt. We kijken terug op een afwisselende en vooral muzikale en gezellige periode. Bovenal kijken we vooruit. Eerst naar ons jublieumconcert, dan naar een aantal leerzame workshops, de traditionele boottocht met een extra feestelijk tintje enzovoort!!

Nieuwjaarsdag 2020

Een heel mooi zangjaar gewenst, trouwe bloglezers. Er is weinig tijd dus nu slechts een korte mededeling: tijdens de Kerstafsluiting heeft het eiersnijderconcert haar intrede gedaan binnen het Wereldkoor. Het klonk al prachtig, Helga!
Later meer verslaglegging over de mooie avond met het open podium.

zondag 6 januari 2019

Alweer vorig jaar….De Kerstavond van het Wereldkoor begon ontroerend en ingetogen, met een indrukwekkend verhaal van Renske over haar dochter Kendi. Daarna las Leta een verhaal van Toon Tellegen uit ‘Het vertrek van de mier’. Dat verhaal ging over de nachtegaal, die begon te zingen toen de mier weg was… En daarna barstte het open podium los: wat een zangtalenten en andere – onvermoede – talenten kwamen er op deze avond weer voor het voetlicht! Er was weer een tafel vol hapjes en de glühwein rook én smaakte weer voortreffelijk! Dank aan Erna, Pauline en Tsjikke voor de organisatie tot-in-de-puntjes.

maandag 19 november 2018

Iets met de Ezel en de Os, en vooral: “WAAR is mijn zwarte map”? Volop bedrijvigheid dus tijdens de repetitie. Alles in aanloop naar de gezellige kerstmaand vol gezang. Zoals La Nanita uit Ecuador!

vrijdag 9 november 2018

Heerlijk was het, het Congolese kerstliedje Eyenga ya Mbótama aanleren met schudeitjes erbij. Ineens klinken we een klein beetje Afrikaans…

DE OCEAN DRUM

zaterdag 3 november 2018

De Zee klonk prachtig tijdens Herdenken in Licht. Toon Hermans zou er ook van genoten hebben! Alice moet het weer zonder Zee in huis doen. Dan maar naar de echte zee, die gelukkig niet ver is.

DE ZEE

vrijdag 2 november 2018

Wat hád Alice thuis goed geoefend. Tijdens de Generale Repetitie voor Herdenken in Licht klonk de Zee als nooit tevoren. Ruisend over het zand, heen en weer, heen en weer.
We zien het optreden vanavond met vertrouwen tegemoet. Wat fijn om de harp en altfluit er ook bij te hebben. En zelfs de laatste regel van de Engelse versie van De Zee klonk gisteravond uiteindelijk weer loepzuiver. Met dank aan het grote geduld van Helga!

vrijdag 19 oktober 2018

De zee daadwerkelijk laten horen als intro bij het repeteren van het prachtige lied De Zee van Toon Hermans….dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn!  Koorlid Alice, altijd in voor het gebruiken van allerlei (slag)instrumenten, heeft de daad bij het woord gevoegd. De trommel met de zee erin is na de repetitie van gisteravond mee naar huis gegaan! Helga, hoe heet dit mooie instrument eigenlijk?